Denia, het warme hart van de Costa Blanca

Een goede ligging is erg belangrijk, of het nu gaat om een vakantie van enkele weken of om een langer verblijf in de winter. U zit in Carlton Playa altijd optimaal: direct aan het strand en op loopafstand van het levendige Denia.

Denia is gelukkig geen overvolle toeristenplaats. Aan de uitgestrekte zandstranden, in de restaurants, op de vele terrassen en in de winkelstraatjes is het doorgaans gezellig druk. De lokale bevolking is zeer vriendelijk en behulpzaam. Iedereen voelt zich hier een welkome gast. Niet voor niets keren velen jaarlijks terug en hebben tal van Europeanen zich hier (semi)permanent gevestigd.

De natuur aan de Costa Blanca is prachtig: een uitgestrekt berglandschap met pittoreske dorpjes, sinaasappel- en amandelboomgaarden, rijstvelden en niet te vergeten de gevarieerde Middellandse Zee kust. Naast de oude vissershaven waar iedere avond verse vis verkocht wordt, heeft Denia dan ook een moderne jachthaven en een snelle bootverbinding naar Ibiza.


Gemiddelde temperatuur en aantal zonuren per dag

Het klimaat aan de Costa Blanca is door de WHO uitgeroepen tot het meest gezonde van Europa. Bijna elke dag kan men er buiten leven en genieten van de grote variatie die deze streek te bieden heeft. Denia heeft vijf jaar achtereen de Europese prijs voor het schoonste zeewater toebedeeld gekregen. Vanzelfsprekend worden ook de stranden goed schoon gehouden. Al met al de meest ideale plek voor een aangenaam verblijf.

Welkom in Carlton Playa.


Links

www.denia.net

www.costablanca.org

Copyright 2007 Gewoon Anders. All rights reserved.